واردات کالا مورد نیاز شرکتهای هواپیمایی و مجموعه های هوانوردی از کشورهای مختلف یک فعالیت تجاری و اقتصادی مهم می باشد که از دیرباز به منظور تامین نیازهای جامعه در میان جوامع مختلف رواج داشته است که با وجود تحریم های اعمال شده برای صنعت هوانوردی ایران این امر را سختر نموده است. در واقع همانطور که می دانید تولید برخی کالاهای هوانوردی به دلیل نبود امکانات کافی یا تنوع موقعیت جغرافیایی کشورها، به راحتی قابل انجام نبوده و لذا برای تولید این دسته از کالاهای خاص باید هزینه های سنگینی پرداخته شوند، به همین جهت دولت ها سعی دارند با فراهم آوردن شرایط مناسب برای انجام فرآیند واردات کالا، نیازهای جامعه هوانوردی ایران را تامین نمایند.
واردات کالا در وهله اول یک امر مهم و حیاتی در تامین نیازهای یک جامعه شناخته می شود؛ به طوری که در صورت عدم توجه به این فعالیت مهم اقتصادی ممکن است دولت ها در آینده ای نزدیک با مشکلات بزرگی مواجه شوند، پس می توان گفت که توجه به این فعالیت اقتصادی در پیشرفت و توسعه یک کشور امری مهم و حیاتی شناخته می شود؛ اما ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که وارد کردن کالا توسط تاجرین و بازرگانان سود کلانی را برای آن ها به دنبال خواهد داشت.
بنابراین به طور کلی می توان گفت که واردات کالا یک نیاز مهم در جوامع مختلف شناخته شده و سیاست گذران و دولتمردان هر کشوری موظف هستند که یک پاسخ مناسب برای این نیاز حیاتی در نظر بگیرند، به همین جهت با تدوین قوانین و ایجاد شرایط مناسب برای انجام فرآیند واردات کالا سعی دارند به تجار و بازرگانان در خصوص تسریع روند فرآیندهای مربوط به واردات کالا کمک نمایند، در مقابل تجار و بازرگانان نیز موظف هستند که با شناخت این قوانین و مراحل انجام فرآیند واردات کالا به تجارت های بین المللی پرداخته و لذا در تامین نیازهای جامعه به دولت کمک نمایند.
اکنون باید بگوییم که واردات کالا و تجهیزات هوانوردی یک تجارت بین المللی و مهم و حساس در جهان می باشد که در هر کشوری به وسیله تجار و بازرگانان داخلی قابل انجام است. این تجارت بین المللی همواره می تواند سودهای کلانی را برای شرکتهای هواپیمایی و مجموعه های هوانوردی فعال در این حیطه به همراه داشته باشد؛ اما فراموش نکنید که برای انجام این فعالیت مهم همواره لازم است که با چگونگی مراحل واردات کالا و قوانین خاص این کار آشنا باشید.
قوانین واردات کالا
همانطور که گفته شد واردات کالا یک نیاز مبرم و اساسی در تامین نیازهای جوامع مختلف شناخته می شود؛ به طوری که دولت ها سعی دارند با تدوین قوانین و مقررات خاص در این زمینه، شرایط مناسب برای انجام این فرآیند اقتصادی را برای تجار و بازرگانان خود ایجاد نمایند تا تمامی مراحل واردات کالا به شکل کاملا اصولی و مطابق با قوانین بین المللی انجام شود.
در نتیجه باید گفت که هر واردکننده کالا و محصولات هوانوردی موظف است علاوه بر شناخت چگونگی مراحل واردات کالا، با قوانین و مقررات خاص این فرآیند نیز آشنا باشد و همواره اطلاعات خود را در این زمینه به روز نماید. در واقع شناخت قوانین و مقررات واردات کالا موجب می شود که بازرگانان و تجار تمامی فعالیت های خود را در این زمینه مطابق با قوانین داخلی و خارجی به انجام برسانند و به این طریق از بروز هرگونه تخلف جلوگیری به عمل آورند.
به منظور آشنایی شما با قوانین اصلی و ضروری واردات کالا، در این بخش از مقاله سعی کردیم به چند مورد از قوانین اصلی و آیین نامه های اجرایی در این زمینه اشاره کنیم. موارد ذیل قوانین اصلی و مهم در حوزه صادرات و واردات کالا می باشند که هر واردکننده کالا موظف است اطلاعات کامل، جامع و به روزی در مورد این قوانین و آیین نامه ها را کسب نماید:
- قانون مقررات صادرات و واردات: این قانون از جمله اصلیترین قوانین پایه ای در حوزه های مختلف تجارت بوده و در سال 1372 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است. این قانون در 24 ماده مختلف تدوین شده و به بیان کلیات و خط قرمزهای مربوط به حوزه های تجاری می پردازد.
- آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات: این آییننامه در ادامه ی قانون فوق و در سال 1373 توسط هیئت وزیران به تصویب رسید. آییننامه مذکور در 46 ماده تنظیم شده و نکات اجرایی مختلفی را در زمینه واردات کالا بیان می کند.
- قانون و آییننامه امور گمرکی: این قانون در سال 1390 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و حاوی نکاتی در زمینه ترخیص کالا و فرایندهای گمرکی می باشد. مطالعه این آییننامه تجار و بازرگانان را با قوانین واردات کالا بیشتر آشنا خواهد کرد.
- کتاب مقررات صادرات و واردت: این کتاب نکات اجرایی بسیار زیادی را در خصوص واردات کالاهای مختلف و تعرفه های مرتبط با آن ها بیان می کند و همچنین نکته مهم در خصوص این کتاب این است که که کتاب مذکور هر ساله بروزرسانی شده و توسط سازمان توسعه تجارت منتشر میشود.
- بخشنامههای اجرایی: بخشنامهها و دستورالعملهای اجرایی جزء مهمترین قوانین واردات کالا به شمار می روند و مطالعه ی آن ها شما را با جزئیترین و به روزترین مقررات این حوزه آشنا میکند. برای اطلاع از این بخشنامه ها لازم است که به طور مرتب و روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به تجارت و واردات کالاهای مختلف را بررسی کنید.
آشنایی با مراحل واردات کالاهای هوانوردی به ایران
همانطور که گفته شد برای انجام فرآیندهای مربوط به واردات کالاهای هوانوردی علاوه بر شناخت قوانین و مقررات تدوین شده در این زمینه، همواره لازم است که واردکننده کالا با مراحل انجام این عملیات و چگونگی فرآیند اجرایی این کار آشنا باشد و تجربه کافی در این امور را داشته باشد که از جمله این فعالیت ها می توان به فرآیندهای مربوط به تجارت و بانکداری بینالملل، حملونقل بینالملل، ترخیص کالا و امور گمرکی، نحوه تخصیص ارز و سایر مسائل این چنینی اشاره کرد.
در این بخش قصد داریم با بیان شرح مختصری از مراحل گام به گام عملیات واردات کالا شما را با چگونگی انجام این فرآیند مهم تجاری آشنا کنیم؛ بنابراین برای شناخت مراحل گام به گام واردات کالا، می توانید در ادامه این بخش از مقاله با ما همراه شوید:
- مرحله اول اخذ کارت بازرگانی: دریافت کارت بازرگانی اولین مرحله برای انجام واردات کالا شناخته می شود. در این زمینه لازم است که تجار و بازرگانان تازه کار به سازمان های مربوطه مراجعه نموده و نسبت به اخذ و دریافت کارت بازرگانی خود اقدام نمایند. این کارت در دو نوع حقیقی و حقوقی تقسیم بندی شده و به لحاظ کاربردی انواع مختلفی دارد.
- مرحله دوم انتخاب حوزه فعالیت: پس از دریافت کارت بازرگانی لازم است که زمینه و حوزه فعالیت خود را در خصوص واردات کالا تعیین کنید. تعیین زمینه فعالیتی می تواند به چند صورت انجام شود، به عنوان مثال برخی تمایل دارند تنها با یک کشور خاص فعالیت داشته باشند و اما برخی دیگر ممکن است از با کشورهای مختلف ارتباط برقرار نموده و لذا کالاهای مختلفی را به کشور خود وارد نمایند.
بنابراین پیش از هر چیز لازم است که حوزه فعالیتی خود را انتخاب نموده و یک روش ثابت برای تجارت خود در نظر بگیرید.
- مرحله سوم آشنایی با قوانین و مقررات روز: همانطور که گفتیم برخی قوانین و بخشنامه ها براساس نیاز کشورها مرتبا در حال تغییر می باشند و لذا برای پیشبرد یک تجارت اقتصادی لازم است که یک واردکننده به صورت روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به حوزه فعالیت خود را مطالعه کرده و اطلاعات خود را در این حوزه به روز رسانی کند.
- مرحله چهارم انتخاب کشور و کالای وارداتی: در این مرحله باید کشورهای مختلف را بررسی نموده و با مشتریان مختلف در کشورهای گوناگون وارد مذاکره شوید. در این مرحله لازم است که علاوه بر شناخت زبان کشور مورد نظر تا حدودی با قوانین و مقررات تجاری آن کشور نیز آشنا باشید.
اکنون پس از بررسی کشورهای مختلف می توانید تصمیم بگیرید که واردات کالا از کشوری می تواند برای تجارت شما مناسب باشد.
- مرحله پنجم درخواست ارسال پیشفاکتور یا پرفرما: پرفرما یا پیشفاکتور یکی از فرایندهای مهم مراحل واردات کالا محسوب می شود که بعدا از آن جهت ثبت سفارش نیز استفاده میشود. در واقع پیشفاکتور سندی است که توسط فروشنده برای خریدار ارسال شده و در آن در مورد مشخصات کامل کالا توضیح داده می شود.
- مرحله ششم ثبت سفارش: ثبت سفارش یکی از مهمترین مراحل واردات کالا محسوب می شود و در این مرحله لازم است که واردکننده کالا به سامانه ثبت سفارش وزارت صمت مراجعه کرده و درخواست خود را جهت واردات کالای مورد نظر ارائه دهد، چرا که برخی از کالاها ممکن است دارای ممنوعیت وارداتی باشند و لذا لازم است که پیش از خرید کالا و انجام سایر مراحل واردات درخواست واردات کالا توسط کارشناسان وزارت صمت بررسی شود تا هیچ نوع کالایی خارج از قوانین و مقررات داخلی کشور خریداری نشوند.
- مرحله هفتم تخصیص ارز و پرداخت بینالمللی: در این مرحله واردکننده اقدام به تهیه ارز می نماید. تهیه ارز معمولا به چندین طرق مختلف صورت میگیرد و عموما دولت به برخی از کالاهای اساسی ارز ترجیحی یا ارز دولتی اختصاص میدهد تا بستر مناسبی برای انجام فرآیندهای واردات کالا ایجاد نماید.
- مرحله هشتم حمل و نقل و بیمه کالا: حمل و نقل کالاها همواره به روش های گوناگونی از جمله روش های حمل و نقل جادهای، ریلی، هوایی و دریایی انجام می شود که باید بسته به مبدا کالا و توافق با فروشنده یکی از این روش ها را انتخاب کنید. فروشنده و خریدار انتخاب روش حمل و نقل کالا را با استفاده از قواعد بین المللی اینکوترمز انجام میدهند لذا لازم است که شخص وارد کننده با این قوانین به خوبی آشنا باشد.
- مرحله نهم ترخیص کالا از گمرک: پس از انجام مراحل فوق، کالای خریداری شده وارد گمرک می شود، اکنون لازم است که شخص با آگاهی از قوانین ترخیص کالا به گمرک مراجعه کرده و با ارائه استناد و مدارک مورد نیاز اقدام به ترخیص کالا از گمرک نماید.
بهترین راه برای انجام مراحل واردات کالاهای هوانوردی چیست؟
در آخر باید گفت که با شناخت این مراحل و قوانین و مقررات مربوط به واردات کالاهای هوانوردی می توانید به راحتی اقدام به واردات هرگونه کالا هوانوردی را تامین نموده و بتوانید ساختار خدمت رسانی در مجموعه را گسترش دهید؛ اما توجه داشته باشید که انجام این مراحل تنها به زبان راحت بوده و به لحاظ عملی کار دشوار و پیچیده ای است؛ بنابراین این سوال حتما برای شما به وجود می آید که بهترین راه برای انجام مراحل واردات کالا چیست؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم برای انجام هرچه بهتر فرآیندهای مربوط به واردات کالاهای هوانوردی بهتر آن است که از متخصصین با تجربه در این زمینه کمک بگیرید، کسانی که علاوه بر شناخت قوانین و مراحل انجام واردات کالا با قوانین و مقرراتی بین الملل آشنا بوده و تجربه ی کافی نیز در این زمینه را داشته باشند.گروه هوانوردی صبا از جمله شرکت هایی است که می تواند در زمینه واردات کالای هوانوردی به شما کمک کند.
در واقع گروه بازرگانی گروه هوانوردی صبا با سال ها سابقه کار در زمینه های گوناگون فعالیت های تجاری بین المللی نه تنها می تواند در زمینه انجام مراحل واردات کالا و تجهیزات هوانوردی به شما کمک کند بلکه شما با سپردن امور تجاری خود در زمینه های گوناگون تجارت های بین المللی، می توانید بدون دغدغه به خدمات رسانی خود بپردازید و با کمک مشاورین این شرکت،از تامین هر نوع قطعه و تجهیزات مربوط به هوانوردی به مشکل برخورد ننمایید.
گروه هوانوردی صبا تلاش خواهد کرد تا بالاترین ارزش افزوده برای همکاران، ذینفعان ، کاربران خود در صنعت هوانوردی از طریق توسعه و هوشمند سازی بازارهای هوانوردی داخلی و خارجی و با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و مدرن عملیاتی تحقق یافته و با ارائه برترین خدمات هوانوردی به کاربران خود شعار "مدرن و هوشمند در هوانوردی تجارت کنید" را تحقق بخشیم. اعتماد ما به کارکنان خود به عنوان ارزشمندترین دارایی مجموعه بوده و شبکه اجرایی گروه هوانوردی صبا را در ایجاد رضایت مجموعه های هوانوردی و کاربران سرآمدی میان شرکتهای فناوری در زمینه هوانوردی کشور رسانده و این مجموعه ها را یاری نموده است و با بهبود مستمر برای فعالیتهای خود در صنعت هوانوردی بر اساس استاندارد های جهانی را سرلوحه امور خود قرار داده ایم.ما در تلاش هستیم بهترین خدمات را به شرکتهای هواپیمایی ،مجموعه های هوانوردی ، فرودگاهها و مراکز آموزشی هوانوردی ارائه نماییم
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره و یا دریافت خدمات به صورت تلفنی از طریق مسیر های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.
ارتباط با پشتیبانی گروه هوانوردی صبا
آدرس: |
ایران -تهران -شهرک اکباتان فاز یک خیابان شهید نفیسی ساختمان صبا طبقه چهار واحد هشت
|
|
تلفن: | 2191011132(98)+ | |
موبایل: | 9938504687(98)+ | |
ایمیل: | این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید |